Crep İzmir'in hikayesi, Saadet Hanım'ın 6 ay önce Yunanistan'a yaptığı gezide krep yemesiyle başlamış. Bir süre evde denemeler yapan Saadet Hanım daha sonra internetten bulduğu kurs için Fransa'ya gitmiş ve burada sadece krep yapmayı değil, krep işletmesini yürütmeyi de öğrenmiş. Aldığı sertifikayla İzmir'de bu iş için yer arayan Saadet Hanım, Kızlarağası Hanı'nda bu yeri bularak fikrini hayata geçirmeyi başarmış.
Henüz 1 aydır aktif olarak çalışan Crep İzmir, sadece krepleriyle değil, değişik ve zengin menüsüyle çoktan işe koyulmuş bile. Menüde bulunan tatlı ve tuzlu kreplerin yanı sıra, aynı zamanda pancake, değişik tostlar ve salata da bulmak mümkün burada. Tamamı Türk damak zevkine uygun olan kreplerde; pırasa, ıspanak, mantar, pastırma, dana jambon gibi seçenekler bulunuyor. Tatlı kreplerde ise herkesin severek yediği nutella başta olmak üzere, meyve çeşitleri, bal, ceviz, fıstık ezmesi kullanılıyor. İzmir'de krepleri özel krep ocağı kullanarak yapan tek yerin de burası olduğunu söylemem gerekir. Yani Hamur bu özel ocakta evde yağtığımız kreplerden daha farklı ve ince halini alıyor. Tost çeşitleri ise kesinlikle denenmesi gereken ürünlerden diyebilirim. Yine Türk damak zevkine uygun olması düşünülerek yapılan tostların içinde; ıspanaklı, tavuklu ve etli tost çeşitleri de bulunuyor. Salatalarda ise Akdeniz ve deniz ürünleri çeşitleri bulunuyor.
Mekanın iç tasarımı ise oldukça göz alıcı. Mekan ilk açıldığında içeride sadece düz beyaz sıvalar varmış ancak tarihi yapısını ortaya çıkarmak açısından bu sıvalar söktürülmüş. Bazı küçük düzenlemelerle birlikte bugünki halini alan mekan, yapılan dekorasyonla daha da güzel bir hal almış.
Açık Adres : 902 sokak No: 43 Hisarönü Konak İzmir
İletişim : 0535 275 10 00 - 0538 648 89 25